LinkedIn Annoncering

LinkedIn er nok et af de medier, der har den bedste organiske rækkevidde på B2B og der hvor det hurtigst kan brede sig længere ud når folk interagerer. (og så nævner vi ikke lige TikTok i denne sammenhæng)

Hvorfor så overhovedet bruge penge på at annoncere?

Du kan selvfølgelig connecte med de rette i din målgruppe hele tiden, men du kan ikke rigtig styre hvem der ser dit budskab. Det kan du på LinkedIn.

Målretning af LinkedIn annoncering

Med annoncering kan du styre, hvem der skal se dit budskab, fra din firmaside. (og LinkedIn arbejder på du kan promovere personlige opslag)  Det betyder også at du på den lange bane får folk til at følge din firmaside.

Det gode ved LinkedIn annoncering er nemlig, at du kan målrette på fx branche, titel, jobfunktion, kompetencer, ancienniet, virksomhedsstørrelser og ja – faktisk kan du bare taste ind hvilke virksomheder du vil vise annoncerne til. Eller endnu bedre uploade en liste af virksomheder eller personer du ønsker skal se dit budskab.

LinkedIn annoncering

En effektiv B2B platform med gode muligheder for målretning.

 

Hvad koster annoncering på LinkedIn

Så langt, så godt. Men det er ikke gratis. Prisen for at dit B2B budskab rammer den rette beslutningstager er højere end de øvrige sociale medier som Instagram, Facebook, Pinterest, TikTok og Snapchat. Men – de er på LinkedIn som erhvervsfolk. 

Når jeg kigger på hvor målrettet vi kan ramme med vores budskab. Du kan i teorien nøjes med nn målgruppe på min. 300 personer – selvom min erfaring er, at algoritmen gerne vil have væsentlig flere.

Selvfølgelig skal dit budskab stadig sidde i skabet og dine creatives skal fange opmærksomheden i målgruppens scroll i LinkedIn feedet. Og ja, det gør da bestemt heller ikke noget for dit social proof at din side har mange følgere – men det oplever jeg ikke som afgørende.

Prisen for en kampagne er min 60kr om dagen og den bør køre 2-3 uger som minimum for at få data nok. Med typiske klikpriser på 25-50kr når du jo ikke så langt ud, så min erfaring er, at du bør bruge absolut min. 200-300kr om dagen. Det kommer selvfølgelig helt an på din målgruppe, dit mål og hvor godt dit budskab rent faktisk rammer målgruppen.

Fedt – så kan man bare oprette en kampagne, en annonce og smide en 3.000-6.000 ind så når vi ud? Ja, gid det var så vel, men så ville jeg jo hurtigt blive arbejdsløs 😉 

Brug data fra LinkedIn Performance Chart og Insights og optimér

Når du har de første 1,5-2 ugers data eller har godt med kliks, videovisninger osv så er det nørden synes det bliver sjovt. Så kan man nemlig dykke ned i demografien og se fx hvilke jobtitler, brancher og sågar virksomheder der klikker, bliver eksponeret og meget mere. Det betyder at du løbende kan optimere på din målgruppe – og på den måde blive bedre og bedre til at ramme rigtigt med dine kampagner.

Du bør også altid lave min 5 forskellige annoncer. Det kan være forskellige creatives eller forskellige tekster. Vi bliver hele tiden klogere og kan bruge data til at optimere.

Synlighed, øget kendskab eller leads og konverteringer

Har du penge, så kan du få og har du ingen, så bare glem det 😉

Måske ikke det mest opløftende budskab, men min pointe er at du (ligesom med Facebook annoncering) kan skabe din salgstragt (din funnel).

Få fx. videovisninger der øger dit brandkendskab og få en stor nok målgruppe der er varmet godt op, så kan du lave retargeting til dem og vise dem et budskab der er længere nede i salgstragten. Og her kan du igen koble dem på fx Lead ads hvor du får dem over i dit nyhedsbrev, dit crm eller i din online læringsportal (ja portaler var vist det vi kaldte det i de gode gamle dot com dage da jeg startede i branchen)

På den måde får du kickstartet din salgsproces. Det er god business på den lange bane.

Her kan du se et udsnit af de kunder jeg arbejder med

tibberup logo
stories logo